Business Alpha Twente

Wat is

Is geloven saai? Wie is Jezus? Is de Bijbel betrouwbaar? Deze en andere vragen komen op een open en ontspannen manier aan bod tijdens de Business Alpha cursus. Als leidraad gebruiken we een makkelijk boekje. Daar staan de hoofdlijnen van de onderwerpen voor de cursus in. Weet u weinig van het christelijk geloof? Of wilt u uw kennis hierover opfrissen? Dan voelt u zich bij Business Alpha vast thuis. Lees meer over voor wie de cursus is bedoeld of over de ervaringen van deelnemers.

Hoe ziet zo'n cursus eruit?

Tijdens de bijeenkomsten eet u eerst samen met de andere deelnemers. Zo kunt u de drukte van de dag langzaam een beetje loslaten en een plekje geven. Hebt u de maag gevuld, dan komt uw hoofd aan bod: we bespreken namelijk een thema uit het boekje. Een gespreksleider bereidt dit voor en geeft u alvast wat uitleg. Daarna kunt u vertellen wat uw ervaringen met het onderwerp zijn, wat u er van vindt enzovoort. Na afloop hebt u ruimte voor verdere ontmoeting en netwerken. Lees hier waar en wanneer de cursus plaatsvindt.

Over het ontstaan van de wereldwijde Alphacursussen

Nicky Gumbell uit Londen bedacht de Alphacursus, als lid van de plaatselijke Holy Trinity Church. De opzet en structuur van de cursus sloegen zo aan, dat er wereldwijd al meer dan 15 miljoen mensen zo'n 'beginnerscursus' volgden.

Speciale Alphacursussen

In de algemene Alphacursus krijgt u een eerste kennismaking met het geloof. Niemand is echter hetzelfde: mensen in bepaalde leefwerelden (school, baan, bedrijf) praten graag met anderen die in het dagelijkse leven dezelfde dingen tegenkomen of met dezelfde vragen zitten. Daarom bestaan er inmiddels speciale alpha's voor bijvoorbeeld jeugd en tieners (Youth Alpha), voor mensen die na een beginnerscursus verder willen (Betacursus) en voor ondernemers en managers (Business Alpha).

CBMC Twente

De Busienss Alpha Twente maakt deel uit van CBMC Twente. Nadere informatie HIER. Het hele jaar door zijn er de Ondernemersavonden van CBMC Twente. Elke 2e donderdag van de maand komen ondernemers bij elkaar en praten dan over een thema dat te maken heeft met geloven en ondernemen. Ook als u niet aan de Business Alpha cursus deelnam, bent u van harte welkom op de ondernemersavonden. Kijk bij het programma.

© Business Alpha Twente, alle rechten voorbehouden - Dcreative